Vikend u Međimurju

Kamo za vikend?

Ili bilo koji drugi dan kada Vam zatreba odmor 😊

Ukoliko Vam je dosta gradske svakodnevice, i želite pobjeći u prirodu, u nastavku imamo preporuku za pravi mali odmor iz snova.

U srcu Međimurja, smjestio se Wine Camp Hažić, otvoren prošle godine u svibnju sa 12 parcela za kampere, te sa trenutno 2 uređene mobilne kućice koje imaju kapacitet za cijelu obitelj/društvo
(4-6 osoba). Kamp se nalazi u Jurovčaku, udaljen samo nekoliko metara od naše Vinske kuće koja Vam nudi uslugu doručka i degustacije vina i sokova Hažić. Također, možete isprobati i tradicionalne međimurske deserte i meso ‘z tiblice.

Ukoliko se zaželite wellnessa i kupanja, nedaleko od kampa nalaze se i Terme Sveti Martin u kojima ostvarujete i 20% popusta na ulaznicu za bazene. Međimurje kao destinacija u pokretu, za one koji vole nešto aktivniji odmor pruža mnoštvo biciklističkih staza, šetnica, golf teren te teniski teren, rafting na Muri, adrenalinski park, trening trčanja pri Hažićima…

U odmoru od aktivnosti možete posjetiti najsjeverniju točku Hrvatske – Žabnik gdje se nalazi i  Mlin na Muri – interaktivni spomenik nekadašnjem načinu života u Međimurju a tamo vas čeka i labirint ljubavi.

Na Vašoj ruti se također može pronaći i Farma jelena i muflona Perhoč gdje su svi toliko prijateljski raspoloženi da će vam jeleni jesti iz ruke, a vjerojatno dopustiti i da ih pomazite i stvorite nezaboravne uspomene.

Za sam kraj smo ostavili najposebnije mjesto, Mađerkin breg. S ovog jedinstvenog brežuljka koji podsjeća na rižina polja pruža se pogled na 3 susjedne države. Mnogima je upravo ovo omiljena destinacija za uživanje uz jedinstven pogled na zalazak sunca uz čašu vina, a u torbi se uvijek može naći i čips od jabuke s našeg OPG-a.

Sve ove lokacije možete lako posjetiti Hop on – Hop off busom u pokretu.

Neovisno u koje doba godine se odlučite za posjet Međimurju, uvijek će Vas dočekat vikend pun manifestacija i događanja jer svaku priliku koristimo za druženja i zabavu. Kako bi Vam olakšali planiranje odmora, u nastavku pročekirajte datume eventa kao što su Već svima poznato Urbanovo – za novu generaciju vinskih hedonista. Svake godine obilježava se u 5. mjesecu kao poznata enogastronomska manifestacija, možete isprobati najbolje z Međimurja gdje se uvijek dobro jede i pije. Dođite nam 13.-15.5. i otkrijte Pušipel i ostala vina sa Međimurske Vinske ceste. Vikend nakon nastavljamo u istom tonu jer nas očekuju i Dani otvorenih podruma, a tokom ljetnih mjeseci možete posjetiti manifestaciju GO!VGOrice, tjedan pjenušavih vina (2.7.-9.7.), Ljeto u gradu Zrinskih, Porcijunkulovo…
Kako bi sve nakupljene kalorije uspješno izbacili iz sebe, za rekreativce organiziramo 5. po redu Gorički trail Vinske kuće Hažić. Zato rezervirajte 14.8. za trčkaranje po goricama.

U jesenskim danima možete nam se pridružiti u Berbi grožđa i jabuka pri Hažićima gdje ćemo vas podučiti o načinu prerade jabuka i grožđa, a naravno kući se ne vraćate praznih ruku.
Kada nam pomognete s berbom, polako nam dolazi i vrijeme Martinja kada obilježavamo dane mladog vina. Možete ga proslaviti i na Martinjskom treningu trčanja 20.11. i bez grižnje savjesti zakoračiti u Adventski prosinac koji za vas priprema pravu zimsku bajku u gornjem Međimurju.

Mislimo da smo sve bitno naveli, ako nismo, pratite nas na našim Instagram i Facebook stranicama gdje ćemo Vas dodatno obavijestiti.

Nadamo se da se ubrzo vidimo,
Dobrodošli v Međimurje!

Zatvori
Sign in
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.

Jezik