Dostava i reklamacije

Dostava

Većina narudžbi se otprema u roku od 48 sata od slanja (neke narudžbe mogu potrajati do 72 sati). Ako dođe do nepredviđenih kašnjenja, biti ćete obaviješteni u roku od 48 sati od podnošenja narudžbe.

 

Način isporuke, vrijeme i troškovi

Hrvatska – Standardna dostava (DPD kurirskom službom, od 3-5 radna dana)

Cijela Hrvatska (izuzev otoci i Dubrovnik) – 65 kn po paketu
Otoci i Dubrovnik – 100kn po paketu

Paket se može sastojati od ovih opcija proizvoda:
paket / Vino – 6 boca vina
paket / Sok 1 L – 6 boca sokova
paket / Sok big box 5 L – 2 boxa
paket / Jabuke 15 kg – 1 vreča 15 kg
paket / Čajevi – 5 kom
paket / Ostali voćni proizvodi – 5 kom

Minimalna narudžba je 1 paket.

* Napomena: Narudžbe napravljene poslije 14 sati petkom biti će obrađene prvog slijedećeg radnog dana.
** Narudžbe napravljene do 14 sati u petak biti će obrađene isti dan (osim praznika ili blagdana).

Kada će biti poslana moja narudžba?
Iako koristimo sva razumna sredstva za osiguravanje isporuke vaše narudžbe u određenom vremenskom roku, ne možemo prihvatiti odgovornost za kasne isporuke zbog okolnosti izvan naše kontrole. Obavijestit ćemo Vas o svakom neočekivanom kašnjenju.

Što ako nisam kod kuće kad dostavljaju?
Preporučujemo da koristite adresu za dostavu na kojoj će netko primiti dostavu. Za mnoge naše kupce ovo može biti radna adresa. Međutim, ako nemate drugog rješenja, uobičajena procedura je da dostava ostavi karticu “OBAVIJEST”. Pošiljku možete pokupiti iz depoa (upute na obavijesti) ili ponovno organizirati dostavu za vrijeme koje Vam odgovara.
OPG Hažić ne preuzima odgovornost za bilo kakve upute o dostavi koje je kupac dostavio dostavnom društvu. Ako ostavite upute sa zahtjevom da se parcela ostavi na drugom mjestu koje smatrate “sigurnim mjestom”, kao što je u šupi, garaži ili sa susjedom, ne možemo prihvatiti odgovornost ako ne primite pošiljku.

Pošiljke koje nisu dostavljive
Ako vam kurirske / poštanske službe ne mogu dostaviti pošiljku, ona će biti zadržana određeno vrijeme (ovisno o tvrtki) kako bi ju mogli osobno preuzeti. Ako nepokupljene pošiljke premaše ograničenje, vratit će nam se kao pošiljatelju. Svi će se proizvodi automatski vratiti na zalihe. O povratu ćete biti obaviješteni putem e-pošte nakon obrade.

 

Reklamacije

Korisnik ima pravo u roku od 3 (tri) kalendarska dana od dana dostave proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni. OPG HAŽIĆ će na osnovu opravdanog zahtjeva za povrat ili zamjenu, Korisniku vratiti sredstva na račun koji je Korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku 30 (trideset) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda.

Korisnik najavljuje povrat kupljenih proizvoda slanjem maila na adresu info@opg-hazic.com sa navođenjem podataka vezanih uz kupnju. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu o kojoj je Korisnik obaviješten. Troškove povrata proizvoda snosi Korisnik.
Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).

Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana (npr. otvoren ili korišten proizvod) ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe tada OPG HAŽIĆ nije dužan izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen korisniku o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.

Ukoliko je došlo do pogreške prilikom pakiranja naručenih proizvoda te kupac nije dobio naručeni proizvod već neki drugi, dužan je navedeno prijaviti slanjem maila na adresu info@opg-hazic.com u roku od 3 (tri) dana. U tom slučaju, Korisnik vraća krivo isporučen proizvod na trošak OPG HAŽIĆ koji se obvezuje isporučiti naručeni proizvod ili izvršiti povrat novca (sukladno zahtjevu Korisnika) u roku od 15 (petnaest) dana od zaprimljenog krivo isporučenog artikla.

Ukoliko Korisnik nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od 3 (tri) kalendarskih dana od dana očekivanog dolaska naručenog proizvoda slanjem maila na adresu info@opg-hazic.com . OPG HAŽIĆ je u tom roku dužan utvrditi što se dogodilo sa reklamiranom pošiljkom, te korisnika obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.

U slučaju da su kod određenog proizvoda navedeni posebni uvjeti vraćanja robe, tada vrijede ti posebni uvjeti.

Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na mail: info@opg-hazic.com ili na adresu OPG HAŽIĆ, Jurovčak 72, 40313 Sv. Martin na Muri ili na broj telefona 0992199411

U slučaju skrivenih nedostataka, koji nisu bili vidljivi prilikom preuzimanja, primjenjuje se odredba zakona o obveznim odnosima.

 

Primjedbe i prigovori

OPG HAŽIĆ poštuje važeći Zakon o zaštiti potrošača.

U slučaju primjedbe ili pritužbe, kupac s prodavačem OPG HAŽIĆ može stupiti u kontakt na broj telefona: 0992199411 ili e-mail: info@opg-hazic.com

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Kupac može pisani prigovor podnijeti putem pošte ili elektroničke pošte. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti u roku od maksimalno 15 dana od zaprimanja prigovora ili primjedbe.

Adresa za pismeni prigovor:
OPG HAŽIĆ
Jurovčak 72
40313 Sv. Martin na Muri
E-mail za prigovor: info@opg-hazic.com

OPG HAŽIĆ nastoji prema svojim najboljim mogućnostima rješavati sporove, primjedbe i prigovore mirnim putem.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova
Ovim putem Vas obavještavamo o svojoj dobroj volji da svaki spor ili pritužbu riješimo mirnim putem sporazumno kao i o vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova.

U slučaju spora između Kupca i Prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Republike Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca i predstavnici potrošača.

Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje… https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.

Rok za jednostrani raskid ugovora
Potrošač (navedeno vrijedi isključivo za fizičke osobe koje kupuju artikle za namjene izvan svoje privredne vrijednosti) ima pravo u roku od 14 dana od preuzimanja artikla obavijestiti prodavača da odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga svoje odluke. Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam poslali robu nazad

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu povrata robe na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka (najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora) pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastili za primanje robe.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami i u slučaju da iskoristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora i u slučaju da roba ne može biti vraćena poštom zbog svoje prirode na uobičajen način.

Povrat novca bit će izvršen nakon što nam roba bude vraćena, uplatom na Vaš bankovni račun.

Kod odustajanja od ugovora gdje je korišten popust ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom te se ne vraćaju korisniku.
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Artikl potrošač mora vratiti neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je artikl uništen, pokvaren, izgubljen ili se smanjila njegova količina, a da za gore navedeno nije kriv potrošač.

Trošak koji ide na teret potrošača ako odustane od ugovora je trošak vraćanja artikla.

Potrošač nema pravo odustati od ugovora ukoliko je predmet ugovora izrađen po detaljnim uputama potrošača i prilagođen njegovim osobnim potrebama.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili drugu adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na dnu naše stranice.
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj stranici može se poslati na našu elektroničku adresu: info@opg-hazic.com . Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Ime,prezime i adresa potročaša ________________________-
Prima: OPG HAŽIĆ, Jurovčak 72, 40313 Sv. Martin na Muri, email: info@opg-hazic.com , broj telefona: 0992199411
Ja __________________ ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji robe:
_______________________________, naručene dana:___________________ i primljene dana:________________.
Potpis potrošača:
Datum;

ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koja ja rezultat nepravilnog rukovanja robom i nepravilnim korištenjem, osim onog koje je potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Zatvori
Sign in
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.

Jezik