Urbanovo 2015


Urbanovo 2015

Mjesec svibanj, osim što je poseban po tome što međimurski bregi konačno nakon zimskog sna postaju zeleni i bude ono najbolje od prirode, poseban je i po jednom ne tako nepoznatom vinskom festivalu koji oduševljava brojne Hrvate, ali i turiste iz cijele Europe.

Urbanovo je manifestacija koja će kroz cijeli svibanj organizirati brojna događanja u više od 20 vinskih kuća diljem Međimurja, a upravo je i Vinska kuća Hažić je u festivalu pronašla svoje mjesto.

Zašto je Urbanovo centar događanja u svibnju?

Centralni događaj je sada već 7. Festival pušipela koji će se održati od 15. do 17. svibnja 2015. u sportskoj dvorani u Štrigovi. Festival je kao sajam vinarske i vinogradarske opreme u široj regiji prepoznat kao izvrsna platforma za promociju kulture pijenja vina i naše međimurske autohtone sorte Pušipel.

U tri dana trajanja Festivala, Urbanovo postaje mjesto susreta svih eminentnih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika, tradicijskih obrtnika, te postaje medij za upoznavanje gospodarskih subjekata s najnovijim trendovima u proizvodnji i primjeni vinogradarskih i vinarskih uređaja i opreme. Svim sudionicima, izlagačima i posjetiteljima osiguran je besplatan internetski pristup, a organiziraneprezentacije, stručni skupovi, vinske radionice i gastro show omogućuju transfer znanja, tehnologije i inovacija.

Dani otvorenih podruma održat će se 22. i 23. svibnja 2015. U tim danima svi gosti i posjetitelji Međimurske vinske ceste mogu uživati u 20-tak ugodno uređenih vinotočja i kušaonica ponajboljih međimurskih vinara.

Blagdan Sv. Urbana (zaštitnika vinara) obilježava se 30. i 31. svibnja 2015. uz Svetu misu nakon koje je organizirana vinska veselica s vinskim igrama i bogatim kulturno-zabavnim programom.

Već tradicionalno, Urbanovo završava s Vinskim balom u kuriji Terbotz gdje ugledni gosti mogu uživati u kulinarskim i vinskim delicijama našeg kraja, a na balu se svečano i ceremonijalno otvara prva boca pušipela lanjske berbe. Riječ je o najbolje ocijenjenom pušipelu i za svakog vinara je čast da upravo njegov proizvod bude taj kojim će se označiti početak izlaska na tržište s ovom međimurskom autohtonom sortom vina.

Više o programu Urbanovo

 

Urbanovo 2015. TV spotNA URBANOVO! ZOVEMO I TV SPOTOM.Glazba: Marko i Laci, Međimurski zdenci.Video: Reci Da Posted by Urbanovo - Dani vina u županiji Zrinskih on Tuesday, 21 April 2015