DEN ODPRTIH VROT PRI HAŽIĆIMA I MARTIN V HIŽI


DEN ODPRTIH VROT PRI HAŽIĆIMA I MARTIN V HIŽI

Ovih dana otvaramo proizvodni pogon za preradu voća. Ovo ulaganje označava novi smjer za naše obiteljsko gospodarstvo jer se uz dosadašnju primarnu poljoprivrednu proizvodnju i pružanje turističkih usluga u Vinskoj kući kreće u još jednu novu dopunsku djelatnost – preradu voća. Proizvodit će se mutni i bistri sokovi od jabuke i grožđa iz vlastite proizvodnje i iz usluge, pakirani u boce od jedne litre, bag in box ambalažu od 5 litara i bočice od 2 dcl.

Rekonstrukciju objekta u koji se smjestila oprema gospodarstvo je financiralo iz vlastitih sredstava, a oprema je financirana uz pomoć kreditnih sredstava. Projekt je prijavljen na prvi natječaj Programa ruralnog razvoja RH koji se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) i to u okviru Podmjere 4.2. „Ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluku o dodjeli sredstava čime će se ostvariti povrat od 50 % na ukupni iznos sredstava uloženih u kupnju opreme. Ogledni smo primjer malog ali diversificiranog poljoprivrednog gospodarstva koje u punom smislu riječi sudjeluje u procesu lokalnog ekonomskog razvoja i bilježi svoj rast i napredak u poljoprivredno-prehrambenom sektoru kroz korištenje sredstava iz fondova Europske unije.

Izdvojite malo svog vremena ove subote 07.11.2015., posjetite nas na adresi VINSKA KUĆA HAŽIĆ, Jurovčak 72 i razgledajte pogon od 12 h do 20 h.

Uz sve to od 17 sati priredili smo ceremonijalno krštenje mošta u vino koje vodi vinski mešter Vlado Kovačić. Degustiramo mlado vino, pečemo kestene, opuštamo uz zvukove GITARE&SAKSOFONA sve do 20 h. Naša mama specijalno samo za taj dan priprema PEČENE JABUKE i DOMAĆU ZLEVANKU. Ljubitelji maminih delicija dojurite!!!

 

Vidimo se!!